onsdag, juli 01, 2009

Bärpaj

Upplagd av liina |

Alldeles utanför vårt lilla radhus har vi vinbärs buskar, fick för mig att plocka lite. Resultatet ser ni nedan: Gick förbi syster yster och snodde lite smultron med för att maximera smak upplevelsen, hihi. Sedan gjorde jag en smuldeg
Resultatet blev en knäckig bärpaj, mums!
Du behöver Receptet är för 4-6 personer.

100 gram smör (eller margarin)
3 dl vetemjöl
3 dl socker (1 dl till smuldeg, 2 dl till bären)
1-2 msk potatismjöl
3-4 deciliter bär

Gör så här
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret
eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en
grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Lägg i bären.Strö även över potatismjöl för att pajen inte ska bli för vattnig. Smula sedan smuldeg över rabarbern och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar